نام و نام خانوادگی : خانم کرباسی
سمت : مسئول واحد تغذیه
تحصیلات : کارشناسی
تلفن : ۳۷۴۸۹۳۹۱ داخلی : 212
پست الکترونیک :
رسالت :
واحد تغذیه بیمارستان شفا با بهره گیری از بهترین نیروی انسانی متخصص، متعهد و تکنولوژی روز با هدف پیشگیری، کنترل و درمان بیماران بستری و سرپایی بیمارستان با همکاری سایر کادر درمانی و تامین نیازهای تغذیه ای ایشان ارائه خدمت می نماید.
چشم انداز :
واحد تغذیه بیمارستان شفا بر آن است تا سال ۱۴۰۰ با بهره گیری از مدیریت برتر و به کارگیری بهترین نیروی انسانی متخصص، متعهد و تکنولوژی روز بتواند ضمن ارتقاء وضع موجود، برترین و تخصصی ترین مرکز دولتی ارائه دهنده مشاوره تغذیه و رژیم درمانی و خدمات غذایی شهرستان فلاورجان گردد.
وظايف :
۱- تعامل و هماهنگی با مدیریت بیمارستان جهت ارتقاء کیفیت خدمات بخش تغذیه
۲-تهیه و تدوین برنامه عملیاتی واحد تغذیه در راستای برنامه استراتژیک بیمارستان
۳-همکاری و هماهنگی با کارشناس تغذیه معاونت درمان دانشگاه
۴- ارائه گزارش عملکرد هر سه ماه یکبار به واحد تغذیه معاونت درمان دانشگاه
۵-پیگیری مشکلات اعلام شده توسط کارشناس تغذیه معاونت و یا ناظرین وزارت بهداشت طی بازدید های دوره ای و اتخاذ راهکارهای مناسب جهت رفع آن ها با همکاری مراجع ذیربط
- تشکیل کمیته تغذیه و برگزاری جلسات منظم طرح و بررسی مشکلات موجود و افزایش هماهنگی و همکاری اعضاء تیم درمان در اجرای برنامه های تغذیه بالینی
- شرکت در جلسات مناقصه و نظارت بر عقد قرارداد های غذا
- اجرای استانداردهای اعتباربخشی واحد تغذیه بیمارستان
- مدیریت، سرپرستی، نظارت، ارزیابی کیفی- دوره ای فعالیت های واحد خدمات غذایی و واحد مشاوره تغذیه و رژیم درمانی و تقسیم وظایف کارکنان تحت سرپرستی
- برآورد نیروی انسانی مورد نیاز بخش تغذیه منطبق با استانداردهای نیروی انسانی
- تهیه گزارش های رضایت سنجی کارکنان و بیماران بستری از خدمات غذا و مشاوره تغذیه با همکاری دفتر بهبود کیفیت و ارائه به مقام مافوق و برنامه ریزی جهت بهبود مستمر و ارتقاء کیفیت خدمات
- اجرای ضوابط بخش تغذیه به بهترین نحو ممکن و نظارت مستمر بر نحوه پیاده سازی آن
- تهیه و تکمیل چک لیست امتیازدهی شرکت های خصوصی پیمانکاری طبخ و توزیع غذا بر اساس مفاد قرارداد با همکاری کارشناس تغذیه خدمات غذایی و واحد بهداشت محیط
- تعیین مکمل های بیمارستانی و محلول های تجاری مورد نیاز بیماران
- به روز رسانی و تامین تجهیزات بخش تغذیه شامل آشپزخانه، اتاق های تغذیه, انبارها و کلینیک تغذیه بیمارستان و تدارکات مربوطه با همکاری واحد بهداشت محیط
- نظارت بر بودجه خدمات غذایی ، قراردادهای غذا ، نوشیدنی ها و میان وعده ها
- گذراندن دوره های آموزشی مرتبط با حیطه کاری بویژه موضوعات تغذیه بالینی
- نظارت و کنترل کلیه بروشورهای آموزشی تغذیه تهیه شده برای بیماران سرپایی و بستری از جهت صحت و انطباق با پروتکل ها و مبانی تغذیه
- برگزاری دوره های آموزشی برای کارکنان خدمات غذایی
- محاسبه شاخص های تغذیه ای بیماران بستری براساس موارد تعریف شده توسط گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت
وظایف کارشناس مشاوره تغذیه و رژیم درمانی :
= تهیه و تدوین فرآیند مشاوره تغذیه جهت بیماران بستری و سرپایی
= نگهداری و به روز رسانی و اجرای دستورالعمل ها، پروتکل ها و استانداردهای ملی و بین المللی مربوطه
= هماهنگی و همکاری منظم با تیم درمانی (پزشکان، پیراپزشکان) در برنامه ریزی درمان بیماران
= حضور منظم در راند هاي روزانه تيم پزشکي
= ارزیابی تخصصی وضعیت تغذیه، تکمیل فرم های مربوطه در پرونده بیمار، تنظیم رژیم غذایی و ارائه مشاوره به بیماران نیازمند مشاوره تغذیه به دنبال ارزیابی اولیه پرستار و یا درخواست مشاوره پزشکان برای بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و بیماریهای قلبی عروقی، سرطان ها، سوختگی، سکته، نارسایی حاد کلیه، همودیالیز، سیروز کبدی، پیوند اعضاء، زخم بستر، سوء تغذیه و سوء جذب، بیماری های نورولوژیک منجر به اختلال بلع، جراحی شکمی، پنومونی، بیماری انسدادی مزمن ریه، بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه، ضربه به سر، ناتوانی در تغذیه دهانی به هر دلیل.
= ارزیابی تخصصی وضعیت تغذیه، تکمیل فرم های مربوطه در پرونده بیمار، تنظیم رژیم غذایی و ارائه مشاوره به کلیه بیماران بستری در بخش های ویژه و دیالیز
= پیگیری روند تغذیه بیمار بستری بر اساس سیر درمان و بهبود بیمار بستری و تکمیل فرم پیگیری تغذیه ای بیمار
= تهيه و تنظيم برنامه غذايي بيماران مطابق با رژيم غذایی تجویز شده، نوع بیماری، نیازهای تغذیه ای، عادات غذایی و فرهنگی و مذهبی و با ارائه حداقل دو نوع غذا در هر وعده غذایی
= تهیه و تنظیم برنامه میان وعده بیماران دیابتی، مادران باردار مطابق با رژیم غذایی ایشان
= تهيه وتنظيم برنامه غذايي پرسنل مطابق با توصيه هاي تغذيه اي
= نظارت برحسن اجرای برنامه های غذایی تنظیم شده برای بیماران رژیمی
= نظارت بر ارائه صحیح غذای رژیمی به بیماران با توجه به رژیم خاص تجویز شده برای جلوگیری از خطا در تحویل غذاهای رژیمی به بیماران
= سنجش رضایت بیماران بستری بر اساس فرم های وزارت بهداشت در ارتباط با مشاوره تغذیه و برنامه ریزی جهت بهبود مستمر و ارتقاء کیفیت خدمات
= انجام مشاوره تغذیه و رژیم درمانی بیماران سرپایی در کلینیک تغذیه بیمارستان
= برنامه ریزی جهت برگزاری دوره های آموزشی تغذیه ای برای پرسنل بیمارستان (پزشکان، پرستاری و...) با هماهنگی کارشناس تغذیه معاونت درمان
= تهیه و تدوین متون آموزشی تغذیه جهت بیماران بستری و سرپایی
= آموزش پرستاران در خصوص نحوه تکمیل اطلاعات تغذیه ای بیماران بستری در فرم های مراقبت پرستاری
= بکارگیری مکمل های بیمارستانی و محلول های تجاری جهت بیماران واجد شرایط
= تنظیم فرمول محلول گاواژ بیماران در صورت عدم دسترسی به محلولهای از پیش آماده تجاری
= نظارت بر نحوه تهیه محلول های گاواژ و محلول های تجاری مورد نیاز بیماران
= جمع آوری اطلاعات آماری مرتبط با فعالیت های بخش تغذیه و بکارگیری نتایج در برنامه ریزی های آتی
= ارزیابی کیفی نحوه ارائه مشاوره تغذیه و تنظیم گزارش کار در مورد کمیت و کیفیت خدمات مشاوره تغذیه ای، پیشرفت ها و مشکلات به مقام مافوق
= ارائه گزارش عملکرد سالانه به مقام مافوق و ارائه راهکارهای مناسب جهت رفع مشکلات موجود
= انجام سایر امور محوله از طرف مقام مافوق
وظايف كارشناس تغذيه در مديريت خدمات غذايی :
= نظارت بر عملکرد شرکت پیمانکار طبخ و توزیع غذا بر اساس بندهای قراردادی
= محاسبه آمار روزانه غذا طبق رژیم غذایی و منوی درخواستی بیماران بر اساس سیستم HIS و نظارت بر اجرای آن
= نظارت و سرپرستي مستقيم بر انبارهاي مواد غذايي
= نظارت بر مراحل مختلف فرآیند خدمات غذایی از قبیل مواد غذایی خریداری شده، انتقال مواد غذایی خام یا فرآوری شده، انبارسازی، آماده سازی،طبخ، نگهداری غذای آماده، توزیع غذا و میان وعده ها
= تقسيم وظايف پرسنل تحت سرپرستي و ارزشيابي کار آنها
= برگزاری دوره های آموزشی تغذیه و بهداشت برای پرسنل واحد مدیریت خدمات غذایی با همکاری کارشناس بهداشت محیط
= نظارت بر تهیه و توزیع غذا منطبق با رژیم تنظیم شده توسط مشاور تغذیه؛ اعم از وعده اصلی یا میان وعده غذایی، برای بیماران دارای رژیم غذایی خاص
= نظارت بر نحوه استفاده از وسایل و ابزار آشپزخانه، رستوران، آبدارخانه و بخش ها و پیگیری کمبود ها و مشکلات موجود نظارت بر توزیع درست غذای رژیمی برای بیماران
= آموزش و اجرای ضوابط بخش تغذیه و فرایندهای خدمات غذایی به پرسنل آشپزخانه
= نظارت بر استقرار مراحل مرتبط HACCP با تغذیه که توسط واحد بهداشت محیط در خدمات غذایی اجرا می شود
= گزارش آمار غذا و میان وعده های سرو شده در هر ماه